Sałatka szparagowa wersja I

Sezon szparagowy dobiegł końca. Niestety 24 czerwca oficjalnie kończą się zbiory szparagowe, może gdzieś się jeszcze trafią, ale mało prawdopodobne.
Kończą się więc wpisy i przepisy szparagowe, ale dla miłośników szparagów mam dobrą wiadomość - przepisów w nowym sezonie nie zabraknie :)
Ale na zakończenie mam dla Was jeszcze przepis na szybką sałatkę szparagową.
Składniki:
- pęczek zielonych szparagów,
- 3 jajka'
- ok. 180 - 200 gram wędzonego sera ricotta lub feta,
- garść pomidorków koktailowych,
- 3 łyżki sosu musztardowo - miodowego (ja używam Food&Joy "Sweet and spicy salad dressing", ale jak ktoś woli, może być sos swojego wyrobu lub majonez)
- olej.

Szparagi przygotowujemy jak zwykle, kroimy w 3 cm kawałki i podsmażamy na oleju (ostatnio często używam oleju ryżowego). Jajka gotujemy na twardo.
Pomidorki kroimy na pół, ser kroimy w kostkę,
dodajemy szparagi oraz ugotowane i pokrojone jajka
Składniki polewamy sosem musztardowym (bądź majonezem)

 Sałatkę mieszamy, schładzamy przez godzinę w lodówce i podajemy
Smacznego :)
A w temacie szparagów zapraszam już za rok :P