Czekoladowy skyrnik

Nie macie pomysłu na coś do kawy na weekend? To proponuję czekoladowy skyrnik, sporo białka, nie za słodki, zjada się sam ;)


Składniki:
- 800 d skyru waniliowego, ale nie może być pitny,
- 4 jajka,
- dwa budynie czekoladowe bez cukru,
- 1 opakowanie cukru z wanilią,
- 40 g cukru lub zamiennika (ksylitol, erytrytol), 
- 3 czubate łyżki gorzkiego kakao,
- owoce leśne: maliny, borówki, itp.
Wszystkie składniki z wyjątkiem owoców miksujemy na jednolitą, gładką masę.




Przelewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzch wykładamy owoce i pieczemy na termoobiegu w temperaturze 170° przez godzinę.

Po przestygnięciu można jeść, ale jeszcze lepsze jest, jak postoi przez noc w lodówce. 

Podajemy samo, albo w sosem malinowym, albo z polewa czekoladową.





Wciąż smakuje pysznie ;)