Dzisiejsze danie może być zarówno śniadaniem, deserem czy kolacją. Zdrowe, pożywne no i z truskawkami ;)
- szklanka kaszy jaglanej (ok. 150 g),
- 2 szklanki ulubionego mleka roślinnego,
- łyżka musu lub kremu kokosowego (można pominąć),
- łyżka sera mascarpone,
- opakowanie cukier z wanilią,
- 0,5 kg truskawek,
- wiórki czekoladowe lub posiekana gorzka czekolada,
- sezam.
Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu na mleku roślinnym. Przed gotowaniem kaszę powinniśmy przepłukać pod bieżącą wodą.
Po ugotowaniu kaszę blendujemy z musem kokosowym, serkiem mascarpone, cukrem z wanilią i połową pokrojonych truskawek.
Budyń przekładamy do talerzy bądź miseczek, dodajemy pozostałe truskawki, dekorujemy czekoladą i sezamem.
Smacznego :)