Ciasto czekoladowe z pod kokosową kołderką

Mocno czekoladowe brownie, kołderka z wiórków kokosowych oblane czekoladową polewą. Brzmi pysznie, prawda? I tak też smakuje! Przekonajcie się sami ;)  Kto mnie obserwuje na fb lub Insta ten już wie, co dziś będzie ;)
Składniki na dużą blachę:
- 300 g masła,
- 230 g gorzkiej czekolady,
- 2 - 3 g mielonej kawy,
- 180 g erytrolu (można dać cukier),
- 5 jajek,
- 2-3 łyżeczki ekstraktu waniliowego opakowanie cukru z wanilią,
- pół łyżeczki soli,
- 15 g kakao,
- 150 g mąki migdałowej (można zastąpić pszenną),
- 250 g wiórków kokosowych,
- puszka mleka skondensowanego słodzonego,
- 50 ml śmietanki 30%.
Polewa:
- 180 g gorzkiej czekolady,
- 180 ml śmietany 30%.
Masło pokrojone na kawałki i połamaną czekoladę rozpuszczamy w misce na parze, często mieszając, żeby dokładnie połączyć składniki. Gdy się rozpuści dodajemy kawę, a następnie ertyrol i mieszamy do rozpuszczenia.
Zdejmujemy miskę i mieszając dodajemy po jednym jajku, potem ekstrakt z wanilii, sól i kakao. Na końcu dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy.
Całość przekładamy do dużej prostokątnej blaszki wyłożonej papierem i pieczemy przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. 
Wiórki kokosowe dokładnie łączymy z mlekiem skondensowanym i śmietanką.
Po upieczeniu na ciepłe brownie nakładamy warstwę kokosową.
Do miski wlewamy śmietankę i połamaną czekoladę i podgrzewamy ok. 1 minuty w kuchence mikrofalowej. Masę dokładnie mieszamy do powstania gładkiej polewy. 
Polewę nakładamy na warstwę kokosa. Ciasto po wystygnięciu wkładamy na co najmniej 2 godziny do lodówki. Można udekorować wedle uznania.
Smacznego!