Spaghetti z cukinii z passatą pomidorową

No to dziś danie z użyciem temperówki ;)
 Składniki:
- 2 małe cukinie,
- 100 g boczku (jak ktoś nie chce, to równie dobrze smakuje bez),
- opakowanie roślinnegoo mielonego,
- 350 ml passaty pomidorowej,
- olej lub masło klarowane,
- dwie łyżki parmezanu startego lub w płatkach (ale jak ktoś bardzo lubi, to może być więcej),
- sól, pieprz, oregano, tymianek, chilli.
Na patelni rozgrzewamy olej lub masło klarowane i podsmażamy boczek (można ten punkt pominąć).
Następnie dodajemy mielone roślinne i podsmażamy,
dodajemy passatę pomidorową i doprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem, oregano i chili.
Razem dusimy ok 10 minut
Dodajemy spaghetti z cukinii

dokładnie mieszamy i dusimy jeszcze ok. 5-7 minut.

Podajemy z parmezanem w płatkach 
lub tartym, 

w obu wersjach jest przepyszne i co najważniejsze szybkie w przygotowaniu :)
Smacznego :)

Komentarze