Kaszotto z warzywami

Coś nietypowego na szybko ? Dziś proponuję kaszotto z warzywami.
Składniki dla 2 osób:
- 100 g kaszy jęczmiennej typu pęczak
- 2 garści świeżego szpinaku
- 100 g pieczarek
- 4-5 plastrów pomidorów suszonych w oliwie
- kilka czarnych oliwek
- łyżka masła klarowanego
- łyżka masła śmietankowego
- 2 łyżki parmezanu
- sól, pieprz
Kaszę gotujemy zgodnie z zaleceniami producenta.
Na maśle klarowanym podsmażamy świeży szpinak, 
następnie dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, 
doprawiamy solą i pieprzem i chwilę smażymy.
Pomidory kroimy w paski, 
a oliwki w plasterki.
Ugotowaną kaszę przekładamy do miski, dodajemy masło i mieszamy do jego rozpuszczenia.
Dodajemy szpinak z pieczarkami, 
pomidory i oliwki i dokładnie mieszamy. 
Wsypujemy parmezan i jeszcze raz mieszamy.

Podajemy od razu.
Smacznego :)

Komentarze