Omlet z serem feta i oliwkami

Dziś propozycja śniadaniowa: omlet, ale tym razem z serem feta i czarnymi oliwkami.

Składniki na jeden omlet:
- 2 jajka
- 50 g ser feta
- 3-4 czarne oliwki pokrojonych w plasterki
- łyżka masła klarowanego
- sól, pieprz, tymianek
- natka zielonej pietruszki lub garść rukoli (albo i jedno i drugie)
Jajka wbijamy do miseczki, 
przyprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. 
Całość roztrzepujemy widelcem na gładką masę. Ser feta kroimy w kostkę, 
oliwki w plasterki.
Na patelni rozgrzewamy masło, 
a gdy będzie wystarczająco gorące wylewamy masę jajeczną.
Do jajek dorzucamy ser i oliwki.
Smażymy, lekko podważając brzegi, żeby masa spłynęła pod spód.
Usmażony omlet podajemy na rukoli albo posypujemy posiekana natkę pietruszki.
Pyszne, lekkie i szybkie śniadanie, które może urozmaicić menu, zapraszam do wypróbowania.
Smacznego :)

Komentarze