Sałatka ze szparagami

Szparagi się kończą więc trzeba korzystać, a na zakończenie sezonu jeszcze jeden przysmak:
Składniki:
- kawałek wolno pieczonej wołowiny (przepis na rosbef wolnopieczony jest tutaj);
- pęczek zielonych szparagów;
- dwie garści truskawek,
- 2-3 łyżki miodu;
- dwie łyżki musztardy;
- 3-4 łyżki oliwy z oliwek;
- sól, pieprz do smaku.

Wołowinę kroimy na małe kawałki,
szparagi gotujemy lub podsmażamy i kroimy na kawałki,
truskawki, w zależności od wielkości kroimy na pół lub na cztery.

Miód mieszamy z musztardą i z oliwą z oliwek, doprawiamy do smaku.
Składniki mieszamy ze sobą,
zalewamy sosem i ponownie mieszamy.
Schładzamy ok. 2 godziny w lodówce.
Podajemy np. z grzankami


Smacznego :)

Komentarze