Najprostsze spaghetti

Dziś najprostsze na świecie spaghetti, proste ale tak pyszne, że można jeść codziennie :)


Składniki:
- makaron spaghetti,
- kilka gałązek bazylii,
- sporo pomidorków koktajlowych (lub wszelakich ich odmian),
- kilka plasterków szynki parmeńskiej (można, ale nie trzeba, w wersji wegetariańskiej też jest pyszne)
- dużo tartego parmezanu (tyle ile kto lubi)
- czosnek, świeży bądź granulowany,
- oliwa z oliwek,
- sól, pieprz do smaku




Makaron gotujemy al dente
bazylię rozdrabniamy drobno
(ja do tego celu używam specjalnych nożyczek do ziół, sprawdzają się)

pomidory kroimy na połówki, bądź ćwiartki
szynkę kroimy na małe kawałki

Wszystkie składniki umieszczamy w misce
dodajemy dużo oliwy, przyprawy (sól, pieprz, czosnek) i dodajemy parmezan
Wszystko razem mieszamy
nakładamy na talerze, kieliszki zapełniamy białym winem i cieszymy się smakiem - makaronu, wina i lata :)

Smacznego :)